Ден след пожара в хотел, при който загина колумбийска гражданка, пред

...
Ден след пожара в хотел, при който загина колумбийска гражданка, пред
Коментари Харесай

Ето какво разказаха пожарникарите, вадили хора от горящия хотел в София


Ден след пожара в хотел, при който почина колумбийска гражданка, пред Нова телевизия говорят огнеборците, които вадиха хора от пламъците. Екипите на пожарната идват на мястото 3 минути след сигнала. Виждат, че от прозореца на стаята, от която потегля пожарът - излизат пламъци.

„ Нашите екипи заварват трима души на площадката на последния етаж, които да викат за помощ ”, разказа комисар Николай Първанов, шеф на отдел ПГСД при Столичната пожарна.

След това виждат, че на шестия етаж има още хора. Тогава обаче схващат, че няма да могат да избавят повече хора със стълба, тъй като не могат да отворят прозорците.

Така единственият път, по който пожарниакрите могат да спасят гостите на хотела, остава стълбището.

„ Обиколихме всички стаи на хотела, като се наложи и разтрошаване на вратите. Благодарение на нашите спомагателни маски към въздушно-дихателните апарати, успяхме да евакуираме доста хора по задименото стълбище ”, разясни Първанов.

Двама души са изнесени с носилки. Всички потърпевши са прегледани от медиците на Спешна помощ, които ги чакат долу.

„ Хората бяха доста уплашени. Някои от тях бяха по долни дрехи ”, описа комисар Владимир Димитров, шеф на Трета пожарна работа.

Основната версия за пораждане на пожара е неизправно зарядно за телефон, което е било включено в контакта. Това е и измежду най-честите аргументи за сходни пожари, споделя комисар Първанов. Разследва се и опцията огънят да е тръгнал от незагасена цигара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР